Dětská Porta (2009) Jubilejní XX. ročník Dětské porty se uskuteční opět o pololetních prázdninách v termínu od 4. do 6. února 2011 v „Divadle Za plotem“ v Praze 8.
    Dramaturgický plán celorepublikové soutěže mladého folku a mladé country bude sestaven a uveřejněn bude na stránkách Dětské Porty nejdříve tři týdny před soutěží. Přihlášky se přijímaly do konce roku.
    Mezi hosty, kteří přijali pozvání na galaprogram XX. republikového finále v podvečer a večer druhého soutěžního dne, budou například Berušky, Mário Bihári se skupinou Bachtale Apsa, Tomáš Klus, Martina Trchová, Hana Vosátková a další.
    Ceny úspěšným finalistům přijdou předat různé osobnosti, např. Petr Novotný.

    Dětská Porta (2010) Od letošního ročníku je upravena kategorie jednotlivců zpívajících za doprovodu podkresu z CD či z jiného média. Ti se mohli hlásit do obdobné soutěže – XV. republikového finále Melodie, která probíhá ve stejném termínu na stejném místě. V takovém případě je nutné pečlivě zvážit hudební žánr, protože patří vše s výjimkou folk a country právě do Melodie.

    Dětská Porta (2010) V roce 1992 se uskutečnilo první republikové finále soutěže Dětská Porta, tehdy ještě v takřka klasickém festivalovém, skoro letním termínu. V následujících ročnících byl o soutěž tak velký zájem, že bylo nutné ji uspořádat alespoň třídenní, a proto se časově přemístila do termínu pololetních školních prázdnin, na rozhraní ledna a února, kde zůstala až do současnosti.

    Dětská Porta prošla přirozeným vývojem i úpravami soutěžního řádu. Pořadatelé a organizátoři se měnili, od OR Pionýra v Jihlavě (I. ročník), přes OR Pionýra v Olomouci (II. ročník), OR Pionýra Praha 10 (III. – X. ročník), Pražskou organizaci Pionýra (XI. – XIV. ročník) až po dnešní 96. PS Veselí Medvědi.

    Autoři