logo Ledová Praha 2007Pololetní prázdniny jsou opět tu a některé rodiny a dětské kolektivy možná přemýšlejí, jak tento volný čas strávit. Jiné mají tuto otázku už vyřešenou, protože se již v předchozích letech účastnily akce zvané Ledová Praha a vědí, co všechno nabízí. Pro děti z celé ČR se otevřou dveře muzeí, památkových objektů a dalších zajímavých míst. Na dny 2. – 4. února je pro kolektivy ze základních škol, dětských domovů, domů dětí a mládeže, občanských sdružení, ale i pro rodiny s dětmi připraven bohatý zajímavý program.
    „Ledová Praha umožňuje návštěvu známých a významných míst, která souvisí s minulostí i současností Prahy. Každoročně nabídku využije kolem osmi tisíc účastníků“ říká Irena Černá, zástupce organizátorů.

    V rámci Ledové Prahy mají účastníci akce do mnoha muzeí a památek vstup zdarma nebo za zvýhodněné vstupné - jako tito loňští návštěvníci Národního muzea.Ledová Praha nabízí dětem aktivně strávené školní volno a díky spolupráci s celou řadou institucí i možnost na vlastní oči vidět to, co znají pouze ze školy. Je pro ně připravena řada volných, případně velmi zvýhodněných vstupů. K tradičním místům patří Národní muzeum, Pražský hrad, Židovské muzeum, Muzeum hl. m. Prahy, Muzeum Policie, Petřínská rozhledna, Botanická zahrada UK, ale také Žižkovská věž, Muzeum voskových figurín či Bobová dráha, nově je nabízen Mořský svět, Loreta a Katedrála sv. Víta. „Za touto nabídkou přijíždí mnoho dětí do Prahy poprvé a jsme rádi, že počet autobusů, jež vyjíždějí ze vzdálenějších dětských domovů a škol stále narůstá.“ upřesňuje Irena Černá.

    Děti se mohou zúčastnit také tradičního koncertu Děti dětem, jenž se koná v Kongresovém centru Praha v sobotu 3. února. Tato akce je vrcholem Pionýrského Sedmikvítku – otevřené kulturně-umělecké soutěže sdružení Pionýr, které se každoročně účastní na 10 000 dětí.
    Pionýr - logoVstupenky na akci Ledová Praha, které jsou zdarma a opravňují k získání velmi zvýhodněného vstupného či k volnému vstupu, si mohou zájemci vyzvedávat od pondělí 29. 1. mezi 9.00 a 17.00 na Ústředí Pionýra, Senovážné náměstí 977/24, Praha 1 – telefon 222 247 529 (resp. na recepci budovy Senovážné nám. 977/24).

    Ledová Praha je společně pořádána občanským sdružením Pionýr a Nadací Dětem 3. tisíciletí.
    Další informace najdete na internetových adresách:
    www.detidetem.cz a www.ledovapraha.cz

    Autoři