Asociace malých debrujárů ČRRozzářené dětské oči, spousta zajímavých pokusů, prezentace regionálních specialit, to jsou jenom zlomky bohatého programu tradiční akce „Vánoce debrujárů“. Od 7. do 9. prosince 2006 se do Prahy sjede více než stovka dětí z 12 debrujárských klubů z celé republiky. Účastí na „Vánocích debrujárů“ bude nejenom oceněna jejich celoroční činnost ve volném čase, ale získají také jedinečnou možnost návštěvy technických programů, kterým se věnují pravidelně ve svých klubech.

    Už ve čtvrtek 7.12. od 19.30 hodin se na besedě v základní škole Břečťanová, Praha 10 setkají s účastníky mezinárodní dětské posádky, která absolvovala výcvik a simulovaný let projektu SPACE TWO v belgickém Transinne. Beseda je veřejná a jsou zváni i všichni další zájemci o kosmonautiku. Poté budou předvádět oblíbené pokusy svého klubu a vyzkouší vánoční speciality ze svých regionů.

    Pátek 8.12. bude patřit návštěvám vědeckých pracovišť ČVUT, pokusům na matematicko-fyzikální fakultě UK Praha, sbírkám muzea hlavního města Prahy a nebude chybět i návštěva technického zázemí Národního divadla. V sobotu 9.12. si pochopitelně také všichni debrujáři užijí předvánoční Prahy.

    Další informace na: www.debrujar.cz

    Autor