Bambiriáda 2007Po osmi letech, kdy se koncem května v mnoha místech České republiky pravidelně roztáčí kola Bambiriády, asi netřeba vysvětlovat, co se za tímhle slůvkem skrývá. Do oficiálních slovníků se sice ještě nedostalo, ale mezi dětmi i jejich staršími kamarády – vedoucími, náležitě zdomácnělo. Dokonce natolik, že bývá důvěrně zvána BAMBOŠKOU. Pokud jste o ní opravdu nikdy neslyšeli, pak nejlépe, když se podíváte na stránky www.bambiriada.cz. Teď však už k tomu, jaká bude Bambiriáda s pořadovým číslem devět.

    Stručně řečeno, taková, jakou si ji uděláte. Zatímco datum konání příštího ročníku je pevně stanoveno na 24. – 27. května 2007, mnohé ostatní je ve vašich rukou.

    • Do 31. října 2006 můžete rozhodnout o tom, že se právě vaše město připojí do řetězce bambiriádních měst. K tomu je třeba vyplnit formulář Přihlášky, kterou si můžete stáhnout pod tímto článkem. Martin Bělohlávek, ředitel Bambiriády 2007 radí, abyste si formulář prostudovali velmi pečlivě a nepřehlédli změny, které přináší.
    • Do 15. listopadu bude stanovena síť Bambi-měst. Všichni budou vyrozuměni o tomto rozhodnutí a obdrží výzvu ke zpracování a doručení projektu (nejpozději do 31. prosince 2006).
    • A pokud to s Bambiriádou ve vašem městě myslíte vážně, bylo by dobré zatrhnout si v kalendáři datum 2. prosince 2006. Právě tento den se v Praze sejde první porada zástupců všech měst (počítejte s celodenním programem).

    Představenstvo ČRDM pro rok 2007 rozhodlo o změně vlastní organizační struktury Bambiriády a zrušení „systému BAC“, s tím, že organizační podmínky budou k jednotlivým přihlášeným místům řešeny individuálně. Kde systém BAC opravdu fungoval, např. Moravskoslezský kraj, tam (po dohodě zástupců tzv. Bambi-měst a koordinátora měst ve štábu Bambiriády) může pochopitelně fungovat i nadále. Z hlediska financování dojde na základě přihlášek a dále zpracovaných projektů k rozčlenění míst do dvou skupin, které budou odpovídat tzv. krajské a tzv. místní akci. Koordinátorkou měst v centrálním štábu byla jmenována Blanka Lišková.

    Ke stažení:
    Dopis pro bambiriádní města – formát PDF

    Podmínky pro města – formát PDF

    Přihláška k Bambiriádě – formát PDF

    Autor